Robuust governance model en onderdeel van Europese pensioen­uitvoerder

 

LifeSight in Nederland is niet een op zichzelf staand initiatief maar onderdeel van een groeiende Europese pensioenuitvoeringsorganisatie binnen een wereldwijd bedrijf. Dit biedt onze klanten stabiliteit en toekomstbestendigheid op het gebied van pensioenuitvoering. Ook biedt het u lokale proposities op basis van één overkoepelend product. Ons onafhankelijk organisatiemodel met zorgvuldig geselecteerde externe partners stelt het belang van onze klanten voorop. Wij zijn constant op zoek naar schaal-, kosten en productvoordelen waar u van profiteert. Op dit moment is LifeSight buiten Nederland actief als pensioenuitvoerder in België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika.

Onafhankelijk­heid: samenwerking met de beste partijen in de markt

 

Onze onafhankelijkheid stelt ons in staat om de beste partijen in de markt te selecteren en samen te voegen in één uniek en onderscheidend pensioenproduct.
LifeSight beoordeelt jaarlijks haar propositie. Indien nodig kunnen betere partijen worden aangesteld of toegevoegd en kan snel worden ingespeeld op marktontwikkelingen en innovaties. Zo bieden we de beste prijs-kwaliteit aan onze klanten. Kiest u voor LifeSight, dan profiteert u van het voordeel van deze flexibiliteit en de samenwerking met de beste marktpartijen.

Deelnemers­portaal voor optimaal pensioen­inzicht en handelings­perspectief

 

De LifeSight pensioenregeling kan volledig op de situatie van een werknemer worden toegesneden. Dit begint in het online werknemersportaal (Mijn-LifeSight) met het vaststellen van een persoonlijke pensioendoelstelling. Die wordt vastgesteld door het benodigd pensioeninkomen te bepalen op basis van persoonlijke kenmerken van de werknemer. Wij doen dit automatisch aan de hand van een slimme koppeling met Nibud gegevens. Desgewenst kan een werknemer zijn persoonlijke pensioendoelstelling zelf aanpassen.

Relevante en persoonlijke communicatie

 

In het werknemersportaal communiceren we in termen die de werknemer het beste inzicht geven; in netto pensioeninkomen rekening houdend met inflatie en dus niet in beleggingskapitalen of beleggingsprofielen. Wij informeren werknemers over hun pensioen als onderdeel van het totale financiële plaatje. Via slimme email alerts vertellen wij werknemers welke impact relevante momenten in hun leven hebben op hun pensioen zoals trouwen, kinderen krijgen of verhuizen. Zo bieden we daadwerkelijk pensioeninzicht en zijn uw werknemers goed op de hoogte van uw regeling en hun pensioensituatie. LifeSight maakt pensioen tot een gerespecteerde en waardevolle arbeidsvoorwaarde.

Maatwerk pensioen­beleggingen voor een beter resultaat

 

Voor werknemers die zich niet verdiepen in beleggen en geen keuzes maken, bieden we een persoonlijke slimme standaard beleggingsmix. Werknemers die wel willen kiezen, kunnen dit bij LifeSight eenvoudig doen. Keuzes maken gaat aan de hand van het gewenste doelinkomen en de risicobereidheid. De beleggingsmix wordt hier automatisch op afgestemd door LifeSight. De beleggingsmix volgt het doel van de medewerker en is daarmee super persoonlijk. Het maakt kiezen laagdrempelig en stimuleert medewerkers bewust na te denken over wat hun doel pensioeninkomen is voor later. Met LifeSight bied u een regeling die beter aansluit bij de diversiteit van uw personeelsbestand. Onze beleggingsoplossingen bieden een afgewogen balans tussen risico en rendement. Wij zoeken naar een optimaal rendement voor de medewerker en beschermen deze tegelijk tegen marktrisico’s zoals rentedalingen en inflatie.