LifeSight kiest Allianz als nieuwe partner voor pensioenuitkering

Overeenkomstige principes en overtuigingen vormen goed startpunt voor samenwerking 

Amstelveen, 11 juli 2018 – LifeSight en Allianz gaan samenwerken op het gebied van de aankoop van zowel vaste als variabele pensioenuitkeringen voor LifeSight deelnemers. Deelnemers die binnenkort met pensioen gaan, kunnen vanaf nu bij Allianz een uitkering “direct ingaand pensioen” aankopen met het bedrag van hun pensioenvermogen.

LifeSight heeft een onafhankelijk organisatiemodel en selecteert de beste partijen in de markt om samen een uniek en onderscheidend pensioenproduct uit te voeren. Uit dit selectieproces kwam Allianz als beste naar voren bij de aankoop van pensioenuitkeringen op basis van de volgende criteria:

  • Maatwerk: Allianz en LifeSight delen dezelfde principes en overtuigingen rondom maatwerk. Daarbij ligt de nadruk op het centraal stellen van de deelnemers. Denk bijvoorbeeld aan communicatie in andere talen en zoeken naar oplossingen voor afwijkende situaties;
  • Flexibiliteit: De deelnemer heeft bij Allianz 5 keuzemogelijkheden voor de aankoop van zijn pensioen die gecombineerd kunnen worden met nog meer uitkeringsvarianten;
  • Buitenlands portfolio: Allianz is in staat om samen met LifeSight ook deelnemers die in het buitenland wonen oplossingen te bieden tegen goede tarieven.


Best-in-class

“Allianz kwam als beste naar voren wanneer we kijken naar de aankoop van pensioenuitkeringen. Wij zijn dan ook blij met deze samenwerking en zijn ervan overtuigd onze deelnemers hiermee een eersteklas aanbod te kunnen doen”, aldus Edwin van den Oever, managing director LifeSight Nederland.


Prettig en simpel

Mart Vreven, Directeur Pensioen van Allianz Nederland: “We zijn erg verheugd dat LifeSight ons heeft geselecteerd als strategisch partner. Ons doel is de deelnemers van LifeSight te helpen de juiste keuze te maken. We bieden hiervoor online tools aan, maar ook onze ervaren accountmanagers staan ter beschikking voor advies. Wij zien ernaar uit de LifeSight deelnemers van dienst te zijn met een goede pensioenuitkering tegen een scherpe prijs.”