Towers Watson PPI en Inadmin tekenen samenwerkings­overeenkomst

AMSTELVEEN, woensdag 19 april – Stichting Towers Watson PPI en Inadmin N.V. gaan een samenwerking met elkaar aan met als doel dat Inadmin de pensioenadministratie namens de Stichting gaat uitvoeren. Inadmin is onderdeel van APG Groep en voert beschikbare premieregelingen uit voor diverse andere pensioeninstellingen. Towers Watson PPI en de huidige administrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer hebben in onderling overleg besloten hun samenwerking te beëindigen. 

Optimale administratie voor een onderscheidend pensioenproduct

Ton Winkels, Director bij Towers Watson PPI: “Towers Watson PPI staat voor professionaliteit en heeft als één van de weinige onafhankelijke marktpartijen de flexibiliteit en de mogelijkheid andere partners te selecteren om zo de kwaliteit van onze dienstverlening aan cliënten op niveau te houden. Na een samenwerking opgestart in 2012 zijn wij met onze huidige pensioenadministrateur Syntrus Achmea Pensioenbeheer in onderling overleg overeengekomen deze samenwerking te beëindigen. Om werkgevers en werknemers goed inzicht te blijven geven in de persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een nieuwe generatie beschikbare premieregeling gaan wij een samenwerking aan met Inadmin. We zijn ervan overtuigd dat hiermee een goede invulling kan worden gegeven aan de kwaliteit van de administratie en de communicatie aan onze bestaande en nieuwe cliënten. Wij hebben gekozen voor Inadmin omdat deze beschikt over een aantoonbaar trackrecord en de capaciteit om ons onderscheidende NextGenDC™ pensioenproduct te administreren. De werknemers van onze cliënten krijgen toegang tot een portaal, waar wij onze visie van Persoonlijk Pensioen Inzicht verder gestalte geven en uitbreiden met nieuwe ontwikkelingen zoals de mogelijkheid van doorbeleggen.” 

Vierde PPI toont vertrouwen in open platform filosofie voor pensioeninstellingen 

Rik Douwes, Managing Director van Inadmin: “Stichting Towers Watson PPI is een toonaangevende speler en ik ben dan ook bijzonder verheugd dat zij met ons gaan samenwerken. Dit benadrukt de grote stappen die we hebben gemaakt in de doorontwikkeling van de beleggingsadministratie. Towers Watson is de vierde PPI die gelooft in onze open platform filosofie. Pensioeninstellingen als PPI’s, (ondernemings)pensioenfondsen, vermogensbeheerders en verzekeraars zijn zo in staat om met een korte time-to-market hun producten op de pensioenmarkt aan te bieden zonder te investeren in een eigen infrastructuur.”

Towers Watson PPI is een initiatief van Willis Towers Watson en ondergebracht in een aparte stichting met een onafhankelijke Bestuur en een onafhankelijke Raad van Toezicht.